Een leven op wielen

Daar ben ik weer! Terug van weggeweest!

“Mathijs de Waard (22 jaar) is een veelbelovend wielertalent met een profcontract. Nadat zijn focus maandenlang op het wedstrijdseizoen gericht is geweest, voelt hij in het najaar eindelijk lucht om met zijn vrienden te gaan stappen. Die avond loopt anders dan gepland.

De jongens raken betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. De gevolgen voor de betrokkenen en hun naasten zijn ingrijpend. Toekomstplannen worden wreed verstoord. Ze doorlopen het acceptatieproces op hun eigen manier. Hebben de vrienden genoeg veerkracht om hier doorheen te komen?”

Ik zal eerlijk zijn, “Een leven op wielen” van Claudia Stinne is er niet eentje die ik snel in de winkel zou oppakken. Hoe dat komt? Ik heb zelf niet zo veel met het onderwerp, daarnaast zou het boek (de flaptekst) veel te realistisch voor mij klinken (en vind ik de kaft persoonlijk een tikkeltje te confronterend, maar hé wie ben ik!). Boeken werken voor mij altijd als een soort ontsnapping uit de realiteit. Het liefst lees ik dan ook verhalen die eigenlijk net te gek zijn om echt te gebeuren. Lekkere fantasy, spanning, romantisch of een (herschreven) sprookje. Toch werd mijn nieuwsgierigheid enigszins getriggerd door Claudia’s oproep op Instagram. Als lezer en als boekenblogger vind ik dat ik mijzelf ook moet uitdagen om verhalen te lezen die ik normaal niet zo snel zou lezen.

“Een leven op wielen” is voor mij zo’n boek. Een uitdaging. En het werd een alleen maar grotere uitdaging dankzij mijn ogen. Niks ernstigs hoor. Het was alleen de bedoeling dat ik mijn review ruim twee maanden geleden zou posten. (Zoals jullie op Insta al hebben kunnen lezen heeft dit met mijn ogen te maken gehad. Inmiddels gaat het stukken beter hoor!)

Maar goed terug naar het boek! Doordat ik het verhaal telkens in kleine stukjes heb gelezen (soms met wat langere tussenpauzes) merk ik dat ik hierdoor niet echt lekker in het verhaal van Mathijs heb kunnen wegkruipen. Ligt dit aan de schrijfstijl? Nee, zeker niet! Want ik was iedere keer wel weer met genoeg nieuwsgierigheid achtergebleven om verder te lezen. Claudia’s stijl leest lekker en makkelijk. Het wisselen van de perspectieven per hoofdstuk zorgt voor net dat beetje extra.

Mathijs is een jonge jongen van 22 jaar. Hij is een veelbelovend wielertalent met een profcontract. Zijn leven staat helemaal in het teken van de sport. Zijn vrienden ziet hij zelden. Die momenten zijn echt zeldzaam. Als hij na het wedstrijdseizoen met zijn vrienden een avondje gaat stappen gaat het vreselijk mis. Met twee vrienden raakt Mathijs betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Het ongeluk heeft desastreuze gevolgen, maar kan iedereen daar wel mee omgaan?

Stinne heeft naar mijn mening het verhaal van Mathijs en zijn omgeving realistisch weten te vertellen. Het verhaal kwam bij mij echt wel binnen. Regelmatig kreeg ik dan ook een brok in mijn keel.

Ik weet echt helemaal niks over de wielrensport dus Claudia had mij hier echt van alles over wijs kunnen maken en ik had het geloofd. Conclusie: het verhaal is zeer geloofwaardig geschreven. Ik ben dan ook van mening dat dit bij zo’n zwaar onderwerp als in dit boek wordt besproken zeer belangrijk is!

“Een leven op wielen” krijgt van mij 3 sterren. Wil je meer weten over Claudia Stinne en haar debuut “Een leven op wielen”? Klik dan hier en check snel haar site!

Liefs,
een lezer


———————————————————————————————————————————————

Titel: Een leven op wielen
Auteur: Claudia Stinne
Uitgever: Boekengilde B.V.
Pagina’s: 952 (digitaal)
Score: ☆☆☆ (3/5)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: